Util sau fun? This is ZA Question….

Cum despre ce vorbesc? Despre internetul mobil fireste…

Cum in mintea mea “internet mobil” are doua sensuri, am 2 abordari…

Ma gandesc in primul rand la internetul PE mobil:

Pe negandite si mai ales pe nesimtite a intrat in viata mea. De vre-un an asa in personal si de vreo 2 in profesionala. Am inceput cu net pe mobilul “de munca”. Si asta insemna in primul rand mailuri: primite si raspuns la ele. Si mai insemna din cand in cand verificarea site-ului sa fim siguri ca s-a postat cate ceva.

Apoi, acum asa, cam cu un an in urma, m-a luat prin surprindere si pe mobilul meu… si suntem de nedespartit din acel moment. Grav e ca nu reusesc sa imi mai imaginez viata fara el. Este de neconceput ca as putea ramane fara net pe cand ma dau cu metroul, pe cand astept pe undeva, cand sunt in parc sau chiar cand sunt la cate un curs.

Ce as face fara acces rapid la mailuri (si personale si de business), fara Facebook, poze, statusuri sau chiar oportunitati…

Net-ul meu vine de la “Portocalii” cum ii numesc eu pe cei de la Orange si recunosc ca pentru mine motto-ul campaniei: “Gaseste inspiratia in tot ce te inconjoara cu internetul mobil de la Orange!” ma duce cu gandul la momentele cand vad ceva si vreau sa share-uiesc rapid pe vreuna din retele de socializare sau cand vreau sa aflu repede, repede pe unde imi sunt prietenii care ma asteapta, prin vreo cafenea ceva sau chiar cand sap dupa vreo bacanie…

Cu netul pe mobil mi-am facut poftele prin Bacania Veche, dar si in Bacania cu Suflet, mi-am luat o minunatie de la Elena aka Bratara Magica, dar am si stabilit rapid intalniri sau am urcat poze inspirate. Cu netul pe mobil ascult muzica, verific vremea, sau descopar site-uri utile noua fetelor de pe la Qual.

Si stau sa ma gandesc ca suntem abia la inceput de relatie… Oare cum va fi dupa 3 ani? Dar dupa 7???

Apoi vine povestea cu internetul mobil. Ala cu stick, stiti voi care…

Eh aici e si mai si…

Majoritatea job-urilor pe care le-am avut in ultimii ani, fie ca erau asa de capul meu, fie colaborari sau chiar cu statut de “angajat” ca cel de la Dae, au presupus si multe deplasari si multe conferinte, cursuri etc.

Pai dragilor, cred ca as fi “murit” de nenumarate ori fara sa am solutie mobile de net. Da, in multe locuri sunt solutii “locale”: Sali de conferinta cu net-ul lor, hotelurui care zice-se ca au, hot-spot-uri, cafenele etc. Dar cred ca multi din cei care s-au plimbat stiu ce spun cand zic ca e nevoie sa ai propria solutie pe care sa te bazezi daca vrei sa iti faci treaba.

Nu de alta, dar fie reteaua crapa, fie e supre incarcata, fie are un traffic mai abitir ca al melcului. Iar daca tu ai termene de livrare, daca e nevoie de raspunsuri promte si de informatii rapid, o sa plangi si o sa te infurii si o sa tipi si o sa te duci in primul magazine sa iti iei Solutia ta proprie si personala. Si mobile pe deasupra.

Cum va spuneam ca solutia PE mobil a mea e de la Portocalii, intamplarea face ca si cea Mobila sa fie tot de la ei. Nu de alta dar e singura care are cea mai buna accoperie la ai mei acasa. Si pe langa munca, pe care o mai las deoparte cand ajung acolo, imi doresc tare mult sa le mai arat cate o poza de pe FB sau cate ceva din ce am scris.

Voi? Ce ziceti? Util sau fun? Cum e cu netul asta pe mobil???

Si cum leapsa e leapsa daca merge mai departe, voi fetele, internautele – Raluca si Ioana – ce ziceti de asta?