Despre mine

Ma gandesc la clientii mei pe care de multe ori ii pun sa isi faca o scurta descriere. Sa imi spuna cateva cuvinte despre ei. Si ma astept sa o faca usor, cursiv si fara dificultati. Acum ar trebui sa o fac eu pentru mine, eu pentru voi. Si nu e deloc usor. De mai mult timp stiu ca nu vreau sa las aceasta pagina cu CV-ul clasic. CV-ul tine de niste „ele” pe care le-am facut si le fac. Dar nu consider ca ma reprezinta pentru ce sunt ca om, poate nici ca psihoterapeut. Da, reprezinta partea formala a mea. Ce cursuri am facut, ce am muncit, cum m-am „format” profesional.

Totusi, atat omul cat si psihoterapeutul din mine sunt mult mai mult decat acele date, acele ore contabilizate de formare.

Asadar, cum m-as putea prezenta?

Pai, evident, sunt un om, mai precis o femeie. Am o varsta frumoasa si fac o meserie deosebita. Imi place sa lucrez cu oamenii atat in cabinet, cat si la cursurile pe care le fac. Mi-am ales psihologia cand inca nu stiam ce inseamna, cand vazusem doar prea multe filme si aveam o imagine idilica despre aceasta meserie. Apoi, am ajuns sa invat ce inseamna psihologul, psihoterapia si celelalte arii ale meseriei de la niste oameni pe care ii respect profund si carora le multumesc pentru ca mi-au acordat ocazia de a invata de la ei.

Am ales psihoterapia mai mult aleasa eu de aceasta arie. Mi-am dorit initial un alt domeniu, cel a resurselor umane. Am fost oarecum dezamagita de ceea ce insemna, acum mai multi ani, acest domeniu in Ro, eram pe punctul de a renunta la psihologie, cand am redescoperit-o. Am avut sansa sa descopar psihoterapia, sa imi incep formarile si sa ma las tot mai mult fascinata de universul nelimitat al omului.

Acum lucrez cu oamenii. Psihoterapia mi se pare in continuare cel mai fascinant lucru pe care as putea sa il fac. Nu incetez sa ma las uimita si fascinata de oameni, de ceea ce putem sa facem pentru noi cu propria minte si de modul cum lucrurile se aseaza in momentul in care oamenii se hotarasc sa faca o schimbare in viata lor. Imi place sa cred ca si eu ma schimb si invat constant de la clientii mei care trec pragul cabinetului meu, la fel cum pot sa le ofer suport si sprijin in drumul schimbarii pe care il parcurg ei.

De o buna bucata de vreme am inceput sa tin si diverse cursuri. Atat pentru psihologi, psihoterapeuti, studenti si in general oameni care vor sa lucreze cu ei, care vor sa creasca, sa se cunoasca si sa isi foloseasca la maximum resursele si potentialul cat si pentru companii (carora le sunt adresate pachete standard sau personalizate conform nevoilor proprii).

Am inceput cu psihosexologie, psihosomatica, limbaj si comunicare, mergand apoi spre tabere de dezvoltare personala, managementul timpului, al stresului, creativitate, optimizare personala, cresterea si dezvoltarea increderii in sine, arta seductiei, managementul schimbarii si gandindu-ma acum sa dezvolt cateva module scurte pentru grupuri tinta.
Dar despre asta o sa vorbesc atunci cand le voi lansa….

In ultimii ani m-am ocupat de organizare de evenimentelor de bussines networking la Romanian Managers si, din cand in cand, mai fac si interpretare, pentru Babylon Consult.

Am testat si marketing research, in departamentul de cercetare calitativa la Daedalus Millward Brown, incepand cu 2010.

Astazi (2013) impreuna cu echipa Psiholistart de la Timisoara si cu Dan, colegul meu din Bucuresti, pornesc intr-o noua aventura 🙂

Un nou centru, aici in Bucuresti. Un loc in care ne dorim sa gasesti resurse si inspiratie. Cursuri, work-shop-uri, NLP, psihoterapie, coaching, dezvoltare persoanala.

Dar mai ales un spatiu care sa iti ofere posibiliatea de a fi in contact cu tine. De a fi ascultat si inteles. De a te regasi!!!

Mai vreti sa stiti si altceva despre mine? Intrebati si raspund…

CV-ul clasic in gasiti aici: Cosmina Pacurar

Vreti o programare la cabinet sau poate sa discutam despre unul dintre cursurile pe care le tin? Ma puteti gasi la telefon: 0723.414.644 sau pe mail: cosmina.a.pacurar @ gmail.com

 

P.S.: In timp, am tot fost intrebata despre blog, articolele pe care le public, surse de inspiratie, realitate, fantezie etc.

Imi place sa cred ca blogul meu este un spatiu resursa. Pentru mine si pentru ceilalti. Un spatiu public, dar si privat in care scriu. Despre psihoterapie, solutii, trairi, emotii. E un mix de realitate si fantezie, o modalitate de a-mi explora creativitatea, dar si de a promova intr-un mod mai natural profesia care ma defineste si imi ofera pasiune si motivatie.

Scriu despre proiecte interesante sau proiecte in care sunt implicata. Scriu despre pasiunile mele si despre munca mea. Scriu despre oameni care au ceva de spus sau care fac ceva ce imi atrage atentia.

So, have fun, enjoy si nu va intrebati prea mult despre sursele mele de inspiratie pentru ca sunt misterioase chiar si pentru mine 🙂